Afbeelding met man die gestresseerd lijkt

Wat is Rodizen®?

Een drukke agenda, je haasten van de ene afspraak naar de andere, to-do lijsten die blijven groeien, in de file staan… Het zijn slechts enkele voorbeelden die bijdragen aan de dagdagelijkse drukte. Op termijn kunnen deze ervoor zorgen dat we ons gestrest voelen. Het gevoel van moe te zijn, uitgeput, gespannen of prikkelbaar zijn symptomen die velen wel eens ervaren. 

Rodizen® is een voorschriftvrij geneesmiddel op basis van 200 mg Rhodiola rosea wortelextract (WS® 1375) per tablet voor de verlichting van mentale en fysieke symptomen van stress en overbelasting, zoals vermoeidheid, uitputting, prikkelbaarheid en spanningen.

icoon vegan

Vegan

icoon glucosevrij

Suikervrij

icoon lactosevrij

Lactosevrij

Rhodiola rosea

Een adaptogene plant uit het Noorden

Rhodiola rosea, Rozewortel of Gouden wortel zijn verschillende namen voor deze adaptogene plant. Rhodiola rosea is een vetplant die behoort tot de familie van de Crassulacea. In tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden zijn de bloemen van Rhodiola rosea geel van kleur. Wel verwijst “rosea” naar de rozengeur van de wortels van deze plant. Het is dit deel van de plant dat in fytotherapie gebruikt wordt.

Rhodiola rosea is een zeer robuuste plant die hoog in de bergen van Noord-Europa, Azië en Noord-Amerika groeit. Doorheen de jaren van evolutie, heeft ze zich aangepast aan de harde en gure omstandigheden op grote hoogte door bestanddelen te produceren die gunstige effecten kunnen hebben in stresssituaties. Deze eigenschappen werden reeds eeuwen geleden ontdekt en traditioneel gebruikt.

Rhodiola rosea extract is een adaptogeen dat de niet-specifieke weerstand tegen verschillende soorten stressomstandigheden stimuleert. De volgende werkingsmechanismen worden beschreven: mogelijks is het werkingsmechanisme voor het adaptogene effect van Rhodiola extract het normaliseren van monoamine, cortisol en β-endorfine omzetting en het moduleren van het primaire stress reactiesysteem van het lichaam, het HPA systeem.

Rozewortel plant

Gebruik van Rhodiola rosea doorheen de jaren

Tot op de dag van vandaag, wordt in de fytotherapie gebruik gemaakt van Rhodiola rosea om de niet-specifieke weerstand tegen verschillende soorten stress-omstandigheden te stimuleren. Rodizen® bevat het extract WS® 1375 uit de wortels van deze robuuste vetplant.

Lepel met de verwerkte rozewortel plant

Hoe werkt Rodizen®?

De volgende werkingsmechanismen worden beschreven:

  • Mogelijks is het werkingsmechanisme voor het adaptogene effect van Rhodiola extract het normaliseren van monoamine, cortisol en β-endorfine omzetting en het moduleren van het primaire stress reactiesysteem van het lichaam, het HPA systeem.
  • Het heeft ook anti-oxidatieve effecten en verbetert cellulaire energieproductie via het verhogen van niveaus van bijv. ATP.

Dit kan zorgen voor een effect op zowel mentale (irritatie, spanning) als fysieke symptomen (uitputting, vermoeidheid) van stress.

Modulatie van primaire stress reactiesysteem, verhoging cellulaire energieproductie
2 tabletten per dag

Hoe Rodizen® innemen?

Rodizen® is beschikbaar als filmomhulde tabletten.

Om een optimaal resultaat te bekomen is het aanbevolen twee maal per dag één filmomhulde tablet in zijn geheel in te nemen met een glas water, bij voorkeur een 30-tal minuten voor de maaltijd (het ontbijt en de lunch).

Verpakkingsgrootte

Packshot Rodizen 30 tabletten

Verpakkingsgrootte

30 tabletten

Beschikbaarheid

Exclusief verkrijgbaar in de apotheek.

Rodizen packshot 60 tabletten

Verpakkingsgrootte

60 tabletten

Beschikbaarheid

Exclusief verkrijgbaar in de apotheek.

Waarom is het belangrijk dat Rodizen® geregistreerd is als traditioneel kruidengeneesmiddel?

  • De kwaliteit en de hoeveelheid van de actieve bestanddelen en de hulpstoffen worden strikt gecontroleerd.
  • Lot na lot consistentie
  • Strikte farmacovigilantie (periodieke opvolging via wet bepaald)
  • Geneesmiddelen bevatten steeds verplicht een bijsluiter.
  • Geneesmiddelen moeten ziektes voorkomen, genezen of de symptomen verlichten.
  • De commercialisatie van geneesmiddelen is strikt gereglementeerd en gecontroleerd door de bevoegde autoriteiten (FAGG) die toezien op hun kwaliteit, veiligheid en doeltreffendheid in het belang van de Volksgezondheid.

Waarom is Rodizen® enkel beschikbaar in de apotheek?

In België mogen geneesmiddelen enkel in de apotheek verkocht worden. Rodizen® is een geneesmiddel en mag bijgevolg enkel in de apotheek verkocht worden, ondanks dat het verkrijgbaar is zonder voorschrift

Bovendien is jouw apotheker de persoon bij uitstek om je correct advies te verschaffen over geneesmiddelen en andere gezondheidsproducten gezien zijn diepgaande wetenschappelijke kennis! Vraag dus gerust raad aan jouw apotheker.

Packshot Rodizen

Indicatie: traditioneel kruidengeneesmiddel voor gebruik bij de verlichting van mentale en fysieke symptomen van stress en overbelasting, zoals vermoeidheid, uitputting, prikkelbaarheid en spanningen

Inname: twee maal per dag één filmomhulde tablet innemen met een glas water, bij voorkeur een 30-tal minuten voor de maaltijd (het ontbijt en de lunch).

Leeftijd: vanaf 18 jaar

Verkrijgbaarheid: exclusief verkrijgbaar in de apotheek

Bijsluiterpdf