Man, vrouw en kind lopen met een vlieger door een veld

Anti-stress tips

Vrouw mediteert in bos

Yoga en meditatie

Even ontsnappen aan de dagelijkse drukte en stress? Yoga en meditatie kunnen je helpen om tot rust te komen en het hoofd leeg te maken. Bovendien bevordert yoga ook het uithoudingsvermogen en verbetert het de kracht. Yoga is een sport die zowel fysiek als mentaal gunstige effecten heeft. Je kan het zien als een work-out voor geest en lichaam.

Vrouw leest boek in kamer met planten

"Me-time"

Soms kan het deugd doen om even aan jezelf te denken en wat « me-time » in te plannen. Op deze momenten moet niets en mag alles. Het is het ideale moment om gewoon te doen waar je zin in hebt. De invulling van de ultieme « me-time » kan voor iedereen verschillen. Sommigen kunnen alles even vergeten en stress loslaten door het lezen van een boek , andere verkiezen om te koken, wandelen, muziek spelen, muziek beluisteren, sporten, enz.

Man en vrouw lopen op het strand

Blijf bewegen

Een dagelijkse portie lichaamsbeweging heeft heel wat voordelen voor lichaam en geest. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat bewegen kan bijdragen aan een vermindering van stress. Bewegen kan op verschillende manieren en iedereen kan zijn persoonlijke voorkeur hebben voor een bepaalde sport die even de stress doet vergeten. Voor de ene persoon is een wandeling de ideale manier om te ontspannen, anderen hebben vooral baat bij een intense jogsessie en nog anderen hebben een voorkeur voor zwemmen, enz.